Založ si blog

Budeme mať čo jesť?

Hlavný ekonóm Food and Agriculture Organisation v rámci OSN má obavy a podľa mňa sú opodstatnené, keďže máme na svete takých sebcov a popieračov reality ako Trumpa a Bolsonara v Brazílii.

Úvahy sú logické. Krajiny už teraz zakazujú export liekov a ochranných pomôcok. Kazachstan už zákázal export pšeničnej múky, pohánky, zeleniny vrátane cibule, mrkvy a zemiakov. Vietnam, tretí najväčší exportér ryže na svete už zakázal jej export. Ako sa zachová Rusko. Bude exportovať svoju pšenicu, alebo nie. Čo USA a Brazília?

Ako jeden môj dobrý známy stále hovorí, „Bude zábava“. Znamená to, že bude živo, budú problémy na riešenie.

Je tu ešte jeden dôvod prečo budú problémy s čerstvým ovocím a zeleninou. Nemá úrodu kto pozbierať. Čím viac závisí zber plodov od manuálnej práce tým bude zber neistejší v najbližšej dobe.

Veľa Slovákov si chodilo privyrobiť do Talianska a zbierať ovocie alebo zeleninu. Teraz nebudú môcť ísť. To isté platí aj pre ostatných obyvateľov strednej a východnej Európy. Kto teda pozbiera tú úrodu v Taliansku. Taliani to asi nezvládnu. Španielsko bude na tom asi podobne. Bude ozaj zábava.

Pestujme si doma, tí ktorí môžeme a dajme tým ktorí nemajú. Vláda by naozaj mala otvoriť záhradníctva a my sa musíme správať zodpovedne pri nákupoch v nich.

Panebože! Teraz mi to došlo, čo keď bude málo vína a nedajbože piva. Na tieto dopingové nápoje som sa spoliehal v rámci tejto koronavírusovej krízy. Bez nich to nedám.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77711x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu

Kategórie