Založ si blog

2020 rok bez party a osláv

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať.

 

Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu a boli vo fyzickom alebo ceľmi blízkom kontakte.

 

V New Orleans v USA bolo Mardi Gras na konci Februára a potom vzrástol počet nakazených v New Orleans a v štáte Louisiana veľmi rýchlo. Prvé úmrtie zaregistrovali 13 marca a 1. apríla už ich mali 273.

 

V Austrálii sa konalo veľké party v klube na Bondi beach v Sydney noc pred zákazom stretávania sa viac ako 500 ľudí naraz. Vzišlo z neho 30 nakazených a následne 100 ďalších. Bolo tam veľa turistov z okolitých hostelov, ktorí si vírus zobrali zo sebou a rozprášili ho ďalej po Austrálii a po svete.

 

Vo Francúzsku to bolo stretnutie 2500 veriacich evanjelikov z celého sveta v meste Mulhouse. Podujatie sa koná pravidelne vyše 20 rokov, smola bola, že tam ľudia priviezli aj Covid 19 a rozniesli ho po celom svete dokonca aj na Francúzsku Guianu alebo Korziku. 18 členov rodiny organizátora podujatia sa nakazilo. Spoločné modlitby s držaním rúk, vítanie sa bozkami, čo viac Covid 19 potrebuje.

 

V Nemecku to bol karneval v meste Heinsberg. Pilo sa tancovalo, spievalo, bozkávalo a už to bolo. Minimálne 7 ľudí si odnieslo aj nechcený darček v podobe nákazy Covid 19. No a samozrejme obdarovali ďalších ľudí nechceným darčekom. Teraz hádžu do áut s ŠPZ z tohto mesta kamene po celom Nemecku.

 

Puglia je opätok Talianska. Je to tá provincia ktorá tvorí opätok talianskej čižmy. Boli celkom ďaleko od problémov s koronavírusom na severe Talianska. Až dokedy na konci februára 74-ročný otec nenavštívil svoju dcéru na severe. Vrátil sa domov a 3. marca mal pohreb, keďže zomrel na komplikácie (dovtedy si mysleli) s chrípkou. Po pohrebe kde bolo stovky ľudí, ako sa patrí, dostala manželka zosnulého informáciu, že bol nakazený Covid 19. To už bola nakazená manželka aj dcéra a tí sa podelili o svoj “dar” s potvrdenými desiatkami ďalších a dvaja aj zomreli.

 

Biologická bomba bol aj zápas Champions league medzi Atalantou Bergamo a Valenciou 19. februára. Valenčania dostali naložené ešte viac ako len na futbalovom trávniku a zobrali si to čo nechceli domov a šírili to ďalej.

 

Prosím buďme opatrní s tým ako rýchlo povolíme stretnutia skupín, čím dlhšie to vydržíme tým dlhšie vydržíme.

 

Na záver ešte pár hlupákov v mojom hľadaní hlupákov po svete ako v rozprávke Mudrý Maťko a hlupáci.

V Austrálii sa už nemôžu stretávať viac ako 2 ľudia na verejnosti. Včera dostali pokutu vyše tisíc EUR rodičia ktorí sa snažili uspať v aute 2 malé deti, ktoré nemohli zaspať. Všetci štyria dostali pokuty, aj tie maličké deti. Hlavne že v Austrálii ešte stále nezatvorili obchodné centrá.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

Najrozvinutejšie krajiny sveta – viete že medzi ne patríte ak máte problém s krádežami toaletných papierov

05.04.2020

No tak to sme dobačovali ako rasa. Ľudská rasa Homo sapiens. Asi sa vrátime k dávnym dobám bez toaletného papiera. Budeme trhať lopúchy po lese používať trávu, seno, čokoľvek čo príde. Alebo len vodu. Našťastie vodu ešte máme. Už ste možno viacerí videli vtipný obrázok s pamätnou tabuľou kde sú zobrazení dvaja nakupujúci s nákupnými košíkmi a toaletným [...]

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77756x
Priemerná čítanosť článkov: 4092x

Autor blogu

Kategórie