Založ si blog

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii.

 

Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”.

 

Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. Je to charakterová črta človeka, ako sa správa. Významovo to znamená skromný, čestný, spravodlivý, poučiteľný, a hlavne trpezlivý keď trpí.

 

Natrafil som na tento význam náhodou. Ale je v tejto dobe absolútne výstižný. Potrebujeme nájsť v sebe túto “meekness”, tento druh “pokory”. Lebo ak necháme arogantných ľudí viesť ľudstvo v tejto dobe tak túto zem naozaj zdedí pár pokorných/trpezlivých, ktorí vydržia tak dlho ako bude treba.

 

Ak uvoľníme pravidlá príliš skoro budeme mať problém, kvôli ktorému teraz trpíme aj tak. Náš súper/nepriateľ proti ktorému teraz bojujeme nie je mysliaca entita, je to reagujúca entita.

Na jednej strane je ľahké predvídať jeho kroky. Vždy bude reagovať na naše kroky. Teda naše kroky sú rozhodujúce v tejto bitke lebo oni určujú rýchlosť boja, intenzitu, dĺžku, všetko vlastne.

Preto je to možno pre nás ako ľudí také ťažké. My určujeme pravidlá a my budeme niesť dôsledky nášho konania a od toho sme si už naozaj odvykli. Lebo sme dovolili aby pravidlá prestali platiť vždy, všade a pre každého.

 

Pravidlá musia platiť pre každého. My sami musíme upozorňovať na tých čo ich nedodržujú. Takže bonzujte koľko vám hrdlo ráči.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

Najrozvinutejšie krajiny sveta – viete že medzi ne patríte ak máte problém s krádežami toaletných papierov

05.04.2020

No tak to sme dobačovali ako rasa. Ľudská rasa Homo sapiens. Asi sa vrátime k dávnym dobám bez toaletného papiera. Budeme trhať lopúchy po lese používať trávu, seno, čokoľvek čo príde. Alebo len vodu. Našťastie vodu ešte máme. Už ste možno viacerí videli vtipný obrázok s pamätnou tabuľou kde sú zobrazení dvaja nakupujúci s nákupnými košíkmi a toaletným [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77703x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu

Kategórie