Založ si blog

Koronavírus a jeho dopad na chlapov ALEBO ako nás Koronavirus donúti tráviť viac času s blízkymi

Mal som lístky do divadla, núkali sa futbalové zápasy, do konca sa dajú zohnať lacné lístky aj na Ligu majstrov. Tešil som sa do kina. Nič z toho v najbližších dňoch nebude. V Bratislave zatvorili školy a škôlky a divadlá a zrušili maratón.

Mám malého syna a dopyt po opatrovateľkách na zajtra a najbližších 5 dní bude asi väčší ako bude ponuka a ešte ako si overiť či je tá opatrovateľka zdravá.

Neostáva nič iné len ostať doma so synom a to som sa tak tešil do práce, tie nekonečné porady a stretnutia, príprava prezentácii a tabuliek. Dokonalé blaho.

A čo so synom budem robiť, kino nie, obchodné centrum nie, ani na obed do McDonaldu ho nemôžem zobrať. Des a hrôza, JA, ja osobne budem musieť variť, keďže ešte aj donáška pizze bude trvať 2 hodiny zajtra na obed, keďže všetci nevAriaci chlapi ktorí zostanú doma s deťmi dostanú naraz ten istý nápad, objednajme si pizzu!

A to ešte jeden deň ako tak zvládnem s TV a počítačom a nejakou tou omeletou, ale čo tie ďalšie štyri dni???

Môžeme zavolať babičku alebo deda, ak ich máte. Len keďže je to najrizikovejšia veková skupina čo sa týka rizík spojených s Koronavírusom, ja svojich starších príbuzných nebudem pozývať do Bratislavského kraja.

Budeme všetci chatovať na počítačoch a mobiloch? Budeme sa vôbec stretávať?

Do domu fakt asi pozveme len svojich najbližších, ktorí nechodili po Taliansku alebo Ázii, alebo ďalších 60 % našej planéty kde sa Koronavírus už objavil.

Na návštevy chodiť s rúškami alebo potvrdením od lekára asi nie je vtipné, takže sa naozaj budeme stretávať len s ľuďmi o ktorých každom jednom kroku za posledných 5-7 dní (ideálne až 12-14 dní) máme detailne informácie. A to sú predsa naši blízki.

Teda ak nechceme naozaj žiť celé najbližšie týždne v izolácii len so svojou manželkou a deťmi. Horror.

Tento Koronavírus musel vymyslieť niekto kto nemá rád chlapov.

Športové podujatia zrušené. Pozerať futbalové zápasy v telke a ešte k tomu na prázdnych štadiónoch je zábavne tak 10 minút, keď počujete aj to čo po hráčoch pokrikujú tréneri. Teraz konečne budú aj dôkazy ak zaznejú nejaké rasistické pokriky medzi hráčmi.

Do kín príde nový James Bond a nemôžeme si ho ani vychutnať v plnom kine.

Nemôžem ísť ani s kamarátmi na pivo, čo keď bude pri vedľajšom stole sedieť Koronavírus. A ráno sa musím starať o malého a večer vlastne musím vymyslieť čo s ním ďalší deň budem robiť a čo navarím. Ďalší dôvod prečo neísť večer na pivo.

A to ešte nie je všetko.

Corona je jedno z mojich obľúbených pív. Ale po tomto spojení s Koronavirusom sa mi začína hnusiť asi ju prestanem piť.

A trénoval som na polmaratón v Bratislave a teraz je zrušený. Koľko hodín zbytočných tréningov, mohol som radšej sedieť na pive. To mám ponaučenie, vymýšľať blbosti.

Chlapi musíme hľadať riešenia. Naučíme sa rýchlo variť. Presedláme na fľaškové pivo. Naučíme sa pozerať futbal bez zvuku. Budeme s kamarátmi chatovať cez telefón. Budeme s potešením tráviť čas s manželkou a deťmi zatvorený v jednom uzavretom priestore s jednou telkou a jedným počítačom. Pokiaľ nebudete musieť pozerať turecké telenovely a 20x tú istú epizódu animovaného seriálu to možno aj zvládnete.

Mám taký pocit, že predaj počítačov a televízorov stúpne a možno aj počet narodených detí tak na začiatku decembra tohto roku môže byť vyšší ako obvykle, no čo predsa budeme s tými manželkami len robiť…

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

heroín

„Matka roka“. S dvomi deťmi v aute prevážala takmer 6000 dávok heroínu

17.05.2024 12:23

Jana A. z Nitry smerovala z Kosova cez Slovensko do Česka.

búrky, počasie, houston, texas

Juh USA zasiahli búrky s vetrom o sile hurikánu, Houston hlási už štyroch mŕtvych

17.05.2024 12:15

Vietor o sile hurikánu narobil mnoho škôd, státisíce ľudí zostali bez elektriny.

Fico postrelenie prevoz BBX

Premiér zostáva aj naďalej na jednotke intenzívnej starostlivosti. Minister Kaliňák je pri ňom

17.05.2024 12:10

Predseda vlády SR Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

francúzsko, polícia

Francúzska polícia v Rouene zastrelila útočníka, ktorý chcel podpáliť synagógu

17.05.2024 11:54

Od prepuknutia bojov v Pásme Gazy sa vo Francúzsku výrazne zvýšil počet antisemitských činov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77923x
Priemerná čítanosť článkov: 4101x

Autor blogu

Kategórie