Založ si blog

Nedovoľme návrat starého Matoviča

Môže sa človek zmeniť?

Asi večná otázka, ako, či existuje posmrtný život, alebo reinkarnácia.

Pozeral som viacero programov, kde bývalí kolegovia politici opisujú správanie a pohnútky p. Matoviča. Títo ľudia očividne neveria, že môže byť iný ako pred 10 rokmi.

Psychologické testy poukazujú, že človek sa na základe svojich životných skúsenosti a okolností mení. Nie totálne, z extroverta na introverta, alebo z chorobného detailistu a puntičkára na lajdáka, ale čiastočne.

p. Matovič bol pred 10 rokmi neskúsený politik, ktorý chcel rozbíjať to čo bolo podľa neho zlé, bol asi aj arogantný, príliš sebavedomý a predpokladám, že si myslel, že on vie najlepšie.

V nedeľu mu vyše 490 tisíc ľudí dalo osobne svoj hlas, dali si tu námahu zakrúžkovať jeho meno. Vybrali si ho, jeho osobne. Ja som mal pocit, že to s ním pohlo. Už to prestala byť sranda Teraz je potrebné stavať, nie rozbíjať, už treba skladať, budovať, nie rozvracať.

Či si to uvedomil, alebo nie, či to bolo neskoro, je nepodstatné. Zatiaľ ukazuje, iné správanie ako pred 10 rokmi. Nech mu to vydrží a my sme tu na to aby sme sa starému Matovičovi nedovolili vrátiť. A pripomínali tomu novému jeho záväzok, ktorý sám deklaroval, voči nám všetkým.

Ja mám z niekoľkých jeho slov dokonca pocit, že on sa sám bojí či dokáže udržať toho starého seba na uzde. Je ľahšie a zábavnejšie hrať sa na niečo, znemožňovať iných, kričať heslá, ako musieť naozaj vyriešiť problémy a ťažké situácie pre tisíce ľudí. Starý Matovič bude vystrkovať rožky, navždy nezmizne, je (to) v ňom.

Nenechajme ho v tom samého. Pomôžme mu a neustále mu pripomínajme čo nám sľúbil. Chce mať najlepšiu vlády v histórii Slovenska, to nedokáže ak nebude spájať, hľadať riešenia a tvoriť. Sem tam nech sa zabaví a nás popritom tiež, ale nech ma na zreteli cieľ, ktorý sebe aj nám dal.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77891x
Priemerná čítanosť článkov: 4100x

Autor blogu

Kategórie