Založ si blog

Hriešna myšlienka – záplava vírusmi – je to to čo nás čaká?

Dnes som čítal zaujímavý článok, že si ľudstvo môže za tieto posledné vírusy samo. Vírusy ako SARS, MERS, a aj tento Koronavirus,, alebo aj Ebolu. Doniesli sa nám z pralesov a miest kde predtým ľudia nelovili a možno ani nechodili.

Bol tam príbeh o tom ako v jednej dedine v Gabone zjedli dedinčania šimpanza, ktorého ulovili v pralese a za pár hodín začali prví z nich zomierať. Mali Ebolu a nakoniec, ale veľmi rýchlo 21 z 37 dedinčanov zomrelo.

Takýchto príbehov je viacero a začína sa tvoriť názor a dokonca aj výskum ako to, že sa ľudstvo posúva do stále „nových priestorov“, to znamená, že začína obývať nové časti Zeme. Tam prichádza do styku s novými zvieratami, ktoré môžu byť nosičmi pre nás neznámych vírusov, alebo priamo s novými vírusmi.

Bude veľmi ťažké takéto posúvanie hraníc ľudského obývania Zeme zastaviť. Každý človek chce mať vlastné bývanie, aj ľudia v pralese. Akurát, že to k nám ešte viac priblíži ľudstvu neznáme a tým zákernejšie vírusy.

Čo keď bude ten ďalší vírus ešte nákazlivejší a ešte smrteľnejší ako tento koronavírus? Čo potom?

Napadla ma dosť hriešna myšlienka. Čo keď ma toho nášho sebectva, arogancie a blbosti príroda dosť? Či je to príroda, sila ktorá riadi vesmír alebo Boh je jedno. Som kresťan Bibliu som študoval veľa rokov na základnej a strednej škole počas stoviek hodín náboženstva a pamätám si na začiatku knihy zmienku o nejakej potope. Podľa mňa je jednoduchšie zaplaviť planétu vírusmi ako vodou. Aj jedno aj druhé úspešne vykynoží tých živých tvorov ktorých sa chcete zbaviť s pozemského povrchu. Potopa, či záplava je to isté.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77878x
Priemerná čítanosť článkov: 4099x

Autor blogu

Kategórie