Založ si blog

Bonzovať či nebonzovať?

Bonzovať či nebonzovať? Večná otázka a v tomto štáte veľmi bežná. Stáli sa z nás ľudia bez záujmu. Načo budem bonzovať, aj tak im nič nespravia.

Vyzerá, že sa to mení aj na vysokých miestach, prečo to neskúsiť aj dole medzi bežnými ľuďmi.

Veľakrát som mal chuť zavolať na políciu keď nejaký šofér obiehal počas zápchy po krajnici, alebo použil pruh pre autobusy. Rozčuľovalo ma, že s tým nikto nič nerobí. Ľudia si tu robia čo sa im zachce.

Pár krát som si to s nejakými sebcami vykričal vybranými respektíve nevybranými slovami po „P“, „B“, záležiac či bol dotyčný šofér alebo šoférka, vymenili sme si s pár chlapmi naše názory na ich a moju sexuálnu orientáciu, ukázal som im aký mám pekný dlhý prostredník, mnohí sa mi snažili dokázať, že ich je ešte dlhší. Dokazovať si medzi chlapmi kto ho má dlhší je taká chlapská záležitosť, patrí to k bytiu.

 

Čo ale nepatrí k bytiu je ohrozovanie mojich blízkych, tam to už prestáva byť sranda. Koronavírus je hrozba. A tí ktorí nedodržiavajú pravidlá karantény, alebo iné pravidlá, ktoré vláda stanovila, sú vážna hrozba pre nás všetkých.

Nikto z nás nechce riskovať zdravie a život svojich blízkych. Predstavte si, že by vám niekto ohrozoval zdravie alebo život životného partnera, dcéry, syna, mami alebo otca. Uspokojili by ste sa s tým, že mu ukážete dĺžku svojho prsta, stačilo by vám počastovať ho nadávkami?

Mne nie. Zdravie aj život je len jeden a tí čo neveria, že sa im môže niečo stať, alebo veria že majú peniaze aby si vybavili čokoľvek, alebo známych v nemocniciach alebo si vybavia na polícii, že nedostanú pokutu je u nás na Slovensku stále dosť.

Títo sebci musia byť zastavení. Keby ohrozovali len seba a svojich mohli by sme sa na nich vykašľať. Ale oni ohrozujú nás osobne a našich blízkych. Ja také niečo neviem prepáčiť a dôsledky neviem odpustiť. To, že pár jedincov sťažuje život nám všetkým je choré. Kvôli nim bude musieť vláda spraviť ešte tvrdšie opatrenia, napríklad zakázať akékoľvek vychádzanie z domu, pre všetkých, nie len pre tých hajzlov.

Uvedomte si to. Kvôli nim možno nebudeme môcť VŠETCI vyjsť vôbec von. Ani naše deti. Viete si to predstaviť. Len kvôli pár jedincom, ktorí nedokážu dodržiavať pravidlá.

 

Ak to nedokážu sami pomôžme im my ostatní. Ak nedodržiavajú pravidlá neváhajte, ukážte im pomocnú ruku, nielen prst a bonznite ich. Použite ten prostredník a vytočte 158 a bonznite ich, bez váhania, spravíte službu nám všetkým.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'. Demokratický líder pripustil, že USA budú musieť poslať proti Rusku vojakov

06.05.2024 06:45, aktualizované: 09:17

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77894x
Priemerná čítanosť článkov: 4100x

Autor blogu

Kategórie