Založ si blog

Dušu alebo peniaze

Mám pocit, že na svete je stále veľa ľudí, ktorí sa snažia z tejto pandémie Koronavírusu vyťažiť  hlavne pre seba a „svojich“. Nehovorím teraz len o podvodníkoch, ktorý lovia ľahké terče a oklamú dôverčivých  ľudí o peniaze. Hoci tí by si v tejto dobe zaslúžili príkladné tresty.

Chcem poukázať na ľudí v pozícii, ktorí sa obohacujú alebo okrádajú tisíce ľudí alebo dokonca celé krajiny.

Senator Richard Burr, republikánsky senator v USA, ktorý vedie jeden z výborov senátu, predal akcie v hodnote okolo 1 milióna dolárov 2 týždne predtým ako v USA riadne prepukla situácia s Koronavírusom, ale potom ako na jeho výbor prišli informácie o riziku, ktoré sa dá očakávať v USA. Predával hlavne akcie hotelov a iných podobných firiem. Jasné zneužívanie svojej pozície.

 

Náš šéf Štátnych hmotných rezerv, alebo iní ľudia na neho napojení je možno ďalší príklad. Ak je pravda, že predražili nákup ochranných pomôcok v tejto situácii a tým vlastne pravdepodobne zapríčinili to, že sa tisícom ľudí nedostanú potrebné pomôcky. Čo keď niekto zomrie? Je to vražda, je to neúmyselné zabitie. Niečo to podľa mňa je. Určite neuveriteľná arogancia a sebeckosť, alebo neslýchaná blbosť. Toto nemôžme dovoliť, lebo to spravia ďalší.

Neprekvapí  Vás, že číslo jedna v mojom zozname je Donald J. Trumo, Prezident USA. Ten chcel kúpiť nemeckú firmu na výskum a výrobu vakcín. Za miliardu dolárov. A aby robila vakcíny len pre USA, Asi všetkých normálnych ľudí neprekvapí, že ho takéto niečo mohlo napadnúť, Ser.., pardón, kašlem na ostatných, hlavne, že ja a moji budeme OK.

Našťastie to nemecká vláda zastavila, al vymenil sa šéf firmy. To už asi mal dohodnutý pekný balík a teplé miestečko niekde v USA. Takýchto ľudí by sme fakt mali riešiť drasticky. V tejto dobe nám pár jedincov môže v rámci ich sebeckosti veľmi uškodiť. Musíme ich odhaliť a exemplárne potrestať. Toto nie je, že išli autom v pruhu pre autobusy, alebo sa predbehli v rade v supermarkete, ani neklamali na daniach, toto je ohrozenie života iných ľudí, a či si to neuvedomujú, alebo im je to jedno by malo byť jedno aj nám. Musíme týchto debilov (neurážam ich, len chcem podotknúť na ich nevyvinutú inteligenciu sociálnu aj normálnu) zastaviť.

 

Ešte musím aspoň spomenúť pár ďalších ľudí. ktorí ohrozujú iných. Vláda Austrálie stále nezatvorila školy, obchodné centrá a stále povoľuje zhromaždenie do 500 ľudi. Majú viac ako 1700 nakazených a 7 mrtvych. Podobne je na tom Spojené kráľovstvo, ešte stále váhajú s príliš prísnymi opatreniami.

My už vieme čo ich čaká oni si stále žijú v nejakej krajine zázrakov.  Čo by sme mali spraviť s takýmito ľuďmi, ktorí takto ohrozujú životy ľudí v celej krajine. Možno keď to všetko prejde ich dá niekto na súd a uvidíme čo sa stane. Oni mali spraviť rozhodnutia na ochranu obyvateľov a radšej zapredali svoju dušu za tržby reštaurácii, hotelov, športových klubov, predajní a ďalších. Možno by okrem duše mali prísť aj o pár rokov slobodného života.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77705x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu

Kategórie