Založ si blog

Štvrtý do partie sa našiel

Mám svojich obľúbencov na tomto svete. Myslím to ironicky. Stále ako Mudrý Maťko z rozprávky hľadám hlupákov.

No a medzi korunovanými sú za mňa lídri USA, Spojeného kráľovstva, Austrálie a Brazílie. Tí sa ukazujú v plnej kráse, respektíve ich neinteligencia pri tejto pandémii koronavírusu.

Hoci čo sa krásy týka Trump aj anglický Boris Johnson by mohli so svojimi vlasmi niečo spraviť. Vo mne ich vzhľad nevzbudzuje veľkú dôveru v ich zdravý rozum.

No ale naspäť k ich inteligencii.

Títo štyria lídri popierajú vedu, štatistiky a samozrejme akúkoľvek vlastnú vinu. To že skôr hatia kroky k ochrane obyvateľov svojich krajín je už každému kto sa na ich krajiny pozrie známe.

Ešte stále sa len chystajú zavrieť obchody, školy a dokonca kultúrne a športové podujatia niekde. A majú minimálne viac ako 1000 nakazených a desiatky mŕtvych. Nechcú vidieť dôsledky svojej nečinnosti.

Popierajú to čo oči vidia a uši počujú. Trump stále tvrdí, že akékoľvek zatvorenie obchodov a služieb bude trvať týždne. Bolsonaro v Brazílii je presvedčený, že toto je len „malá chrípka“ a trvá na tom, že média to preháňajú a celá táto aféra má jediný dôvod. Zničiť jeho. To už je ozaj veľká arogancia, ešte aj koronavírus vymysleli len kvôli nemu.

Máme akých lídrov máme, ale toto čo majú v štyroch z najvyspelejších alebo najväčších krajín sveta je naozaj extrém. Držme ľuďom v týchto krajinách palce, lebo to bude zlé. Musíme si uvedomiť ale, že žijeme na jednej planéte a koronavírus nepozná hranice a keď to bude zlé v týchto krajinách bude zle aj u nás. A nielen čo sa týka zdravia. Čo asi títo mudrci vymyslia keď naozaj bude u nich veľmi zle. Nebude sa nám to páčiť.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77826x
Priemerná čítanosť článkov: 4096x

Autor blogu

Kategórie