Založ si blog

Pirátstvo v dnešnej dobe

Ako sa hovorí, toto nevymyslíš. Opäť je najväčším vtipom ľudská hlúposť a sebeckosť. Prázdne regále na toaletný papier, desaťnásobné ceny gumených rukavíc ešte viacnásobné ceny rúšok o ventilátoroch ani nehovoriac.

Ak bude problém s úrodou alebo s jedlom bude sa len kradnúť a pašovať. To je ľudská povaha. A už sa ukazuje aj čo sa týka tých rúšok a iných ochranných prostriedkov. Americké štáty zháňajú čo sa dá, lebo majú málo všetkého, keďže ich osvietený líder pre žiaru ktorá z neho vyžaruje nevidel to čo by videl aj slepý.

Dodávatelia majú obmedzené množstvo tovaru a samozrejme ho predajú tomu kto zaplatí najviac. Tak sa lietadlá ktoré mali ísť do Nemecka alebo do Francúzska s rúškami, respirátormi atď. pomaly pred odletom presmerujú priamo na letisku do USA. Moderné pirátstvo to volajú. Tak každý posiela radšej vlastné lietadlá, aspoň tie zatiaľ nikto neunáša. Dovolia krajiny aby lietadlá ktoré prenášajú ochranné pomôcky vôbec preleteli na ich vzdušným priestorom? Aká bude taxa? 20 % nákladu? A čo my v strede Európy dokedy sa dohodneme na prelete medzi Čínou a nami nič nám nezostane.

Francúzi aj Nemci sa už vyhrážajú, že ak takéto praktiky neprestanú zakážu export svojich produktov do USA a potom bude naozaj sranda. Ak si prestaneme pomáhať budeme mať všetci problém. Ako vždy pár sebcov a hlupákov spôsobí problém pre všetkých.

A predstavte si začne toto s jedlom.

Teraz naraz nemá kto obrať úrodu v Nemecku, v Taliansku, v Španielsku. Možno tí z nás ktorí majú polia po starých rodičoch naozaj začneme pestovať zemiaky aby sme mali akú takú istotu, že bude čo jesť.

Nepomôžeme si. Tí čo nebudú mať čo jesť si pôjdu po úrodu na naše polia. Či to budú susedia z vedľajšieho domu alebo susedia z vedľajšej krajiny. Tí silnejší a zúfalejší si to vždy buď dovolia alebo nebudú mať na výber.

Sme v strede Európy a sme malá krajina. Ako zabránime susedom aby sem chodili keď my budeme mať veci pod kontrolou.

Je to sranda ale pirátstvo na úrovni štátov, bitka o toaletný papier a gumené rukavice bola ešte pred pár dňami tiež len dobrý vtip.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77704x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu

Kategórie